НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪБИТИЯ В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН НА БЪЛГАРИЯ град Русе 2019

Международното туристическо изложение “УИКЕНД ТУРИЗЪМ” и Фестивала на туристическите забавления и анимации се провеждат ежегодно в град Русе и са най-значимите туристически събития в дунавския регион на България. Всяка година над 250 участници от страната и чужбина показват своите потенциал и туристически ресурси пред многобройните посетители на “Малката Виена” в това време на годината. В дните на събитията гостите на града имат възможността да бъдат свидетели на различни презентации, забавления, атракции, както и да опитат различни вина, местна и международна кухня.
Изложението и фестивала допринасят за развитието на специализираните форми на туризъм и допринасят за преодоляването на сезонните диспропорции в региона, страната, както и за развитието на целогодишен туристически продукт.
Международното туристическо изложение “УИКЕНД ТУРИЗЪМ” и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие “Русе арт” с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация.
Заповядайте в Русе, за да покажете туристическите възможности на вашите община, град, държава, туристическа компания или да представите своя занаят пред многобройна публика…

официалната програма за туристическото изложение "Уикенд туризъм" 2019

официалната програма за фестивала на туристическите забавления и анимации

официалната програма на Международен Тур Филм Фест "На източния бряг на Европа"

Изложението и фестивала през 2017 година